Dr. Nataša Bratina izkorišča smrt otroka

Srhljivo je videti, kako predsednica Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo in profesorica dr. Nataša Bratina v oddaji na 24ur [https://www.24ur.com/video/62933862] ravnodušno izkorišča smrt uboge deklice izpred 13 let z namenom vsiljevanja njenega ideološkega prepričanja. V nasprotju z Okrožnim sodiščem v Ljubljani dr. Bratina trdi, da je deklica “umrla zaradi veganskega prehranjevanja”. Sodišče je izdalo obtožbo »smrt zaradi malomarnosti«, saj starša deklice nista dovolj hranila, od rojstva je niti enkrat v življenju nista peljala k zdravniku, tudi rodila se ni v porodnišnici, umrla pa je na koncu zaradi pljučnice.

Skratka, upamo, da ni potrebno posebej razlagati, da je ne-hranjenje diametrično nasprotje hranjenju. Torej, kako je lahko vegansko prehranjevanje krivo za smrt otroka, če starša deklice nista dovolj hranila? Podlo.

V Sloveniji je od tragičnega dogodka umrlo okoli 450 otrok vsejedih staršev:

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/sl/Data/Data/05L1004S.px/table/tableViewLayout2/?loadedQueryId=16055&timeType=from&timeValue=2010 

Zakaj torej teh smrti noben pediater ne pripiše vsejedstvu?

Zaradi nenehnega šikaniranja veganskih otrok se ogromno staršev izogiba stikom s pediatri, kar pa je lahko celo usodno. In če se bo kdaj ponovila kakšna tragedija, bodo pediatri s prstom ponovno kazali na veganske starše, nikoli nase.

Avtor: Slovensko vegansko društvo

You may also like...